Logo E-Change project- en procesmanagement - E-Change

Vooruit kijken om je doel te bereiken

logo_siooHet logo van E-Change - met blauwe rondjes in vele schakeringen - is een gestileerde weergave van boomstammen in een rivier. Dit als metafoor voor de snel veranderende omgeving van organisaties, waarin vele stakeholders en andere spelers actief zijn. De rode lijn staat voor de meerwaarde die E-Change kan bieden: opdrachtgevers helpen hun beleid op die veranderende omgeving af te stemmen en via dialoog en samenwerking het beoogde resultaat te bereiken.

Het logo is geïnspireerd op het boek "De laatste nacht in Twisted River" van meesterverteller John Irving. Deze roman speelt tegen de achtergrond van de houtvlotterij in het noordoosten van de Verenigde Staten. Aan het eind van de winter worden de gekapte bomen uit de hoger gelegen bossen met het smeltwater via de rivier naar de zagerij getransporteerd. Daarbij moet worden voorkomen dat stammen in bochten of bij rotspartijen leiden tot obstructie en stagnatie.

Dit is het werkterrein van de houtvlotters. Ruige mannen die over de drijvende boomstammen dansen en met pikhaken het houttransport in goede banen leiden. Ze bewaren hun evenwicht op de draaiende stammen én kijken vooruit naar naderende obstakels die moeten worden omzeild. Door hun interventies continu af te stemmen op de snel veranderende omgeving zorgen ze ervoor dat het uiteindelijke doel, de zagerij, wordt bereikt.